Accesorii pe care trebuie sa le ai in masina iarna

O pregatire adecvata a autovehiculului pentru sezonul rece nu implica doar anumite verificari si modificari aduse acestuia, ci si o serie de accesorii cu care e bine sa ne dotam masina.

Stergatoarele de parbriz cu protectii speciale reprezinta unul dintre cele mai importante accesorii ale sezonului rece pentru a va asigura ca veti face fata cu brio problemelor de vizibilitate pe care le veti intampina la drum. Stergatoarele vechi si disfunctionale nu vor face altceva decat sa va incurce.

De asemenea, e important sa folositi lichid de parbriz pentru temperaturi scazute si sa alimentati rezervorul in mod constant. Pentru a calatori in deplina siguranta, asigurati-va ca aveti in permanenta un bidon cu lichid de parbriz de rezerva.

Daca drumul este acoperit cu un strat mare de zapada sau cu gheata, e bine sa aveti cu dumneavoastra lanturile antiderapante pentru a nu ramane blocat. Aveti insa grija sa nu le utilizati daca pe jos este uscat pentru ca veti deteriora considerabil anvelopele.

Un rezervor plin ar trebui sa fie una dintre preocuparile dvs. constante in sezonul rece. Astfel, veti evita problemele care apar daca ramaneti fara combustibil pe un drum inzapezit sau fara caldura.

Tot in kitul accesoriilor de iarna e bine sa includeti si o lopata pentru zapada, un sac cu nisip, cabluri pentru curent, o patura, o pereche de incaltari de rezerva, o lanterna, un incarcator de telefon daca nu aveti un incarcator auto, dar si apa si conserve.

Calatoriile pe timp de iarna pot avea aspecte neprevazute, de aceea este bine ca masina dumneavoastra sa fie cat mai bine echipata. Veti trece mult mai usor peste evenimentele neplacute, iar blocajele in trafic sau pe drumuri inzapezite vor fi percepute ca niste provocari sau aventuri pe care sa le impartasiti apropiatilor si de care va veti amintiti cu zambetul pe buze.