Aspecte importante pentru achizitionarea anvelopelor de iarna

Cauciucurile de iarna sunt importante pentru siguranta posesorilor de masini. Cand achizitionati cauciucuri noi, e bine sa aveti in vedere cateva aspecte care sa asigure eficientizarea costurilor alocate si sa previna situatiile neplacute.

Pentru a gasi anvelope de iarna de calitate la preturi cat mai mici, tineti cont de perioada. In perioadele apropiate de sezonul rece, preturile anvelopelor cresc considerabil. In general, vara, anvelopele sunt mai ieftine decat toamna sau iarna.

Pretul anvelopelor este corelat cu calitatea produsului, brandurile mari investind in mod constant in testarea si imbunatatirea produselor.

Achizitionarea anvelopelor de pe internet predispune la probleme legate de garantie. De aceea, se recomanda alegerea lor din centre specializate in vanzare si montare care ofera suport in caz de reparatii.

Folosirea cauciucurilor resapate, care sunt mai ieftine decat cele noi, este de evitat pentru ca acestea au performante scazute si se recomanda doar pentru viteze mici, in oras.

Cauciucurile second-hand sunt de obicei foarte vechi, ceea duce la afectarea elasticitatii si aderentei acestora, si, implicit, la performante scazute. La 5 ani de la data fabricatiei, cauciucurile incep sa isi piarda progresiv din calitate.

Un grad mare de uzura sau o uzura neuniforma afecteaza performantele anvelopelor, cele cu profilul mai mic de 5 mm fiind ineficiente. Umflaturile apar, de regula, in urma socurilor si sunt periculoase pentru ca pot duce la explozia anvelopei si, implicit, la accidente.  De aceea, este bine ca acestea sa fie schimbate imediat ce apar astfel de umflaturi.

Companiile care vand anvelope mai ieftine si nu au un brand cunoscut comercializeaza produse de o calitate mai slaba, ale caror probleme sunt in general remediate intr-un timp mai indelungat comparativ cu cele ale producatorilor cunoscuti pentru ca reteaua de parteneri a acestora este mai restransa si mai greu accesibila.

Montajul si echilibrarea anvelopelor trebuie facute cu maxima atentie pentru a evita vibratiile care se produc la nivelul intregii masini si care se manifesta pregnant la peste 50 km/ora.

Pe timpul calatoriilor efectuate iarna, este bine sa aveti in portbagaj lanturi, lopatica, un sac de nisip, spray pentru dezghetarea incuietorilor, cabluri de alimentare cu curent, cablu de remorcare si o patura.