Ce trebuie sa stii pentru a eficientiza costurile de intretinere a masinii

Intretinerea masinii poate deveni costisitoare daca nu sunt respectate anumite aspecte care trebuie verificate si remediate periodic. Iata care sunt acestea:

Alegerea combustibilului adecvat

Sortimentele de benzina cu cifra octanica mare nu sunt intotdeauna cele mai bune pentru masina dumneavoastra. Pentru a afla ce tip de bezina este cel mai potrivit, incercati diverse sortimente, de la benzina fara plumb, la cea premium. Este bine sa utilizati un sortiment de benzina care contine aditivi pentru a mentine igiena motorului si a-i spori performantele.

Verificarea presiunii pneurilor

Verificarea constanta a presiunii pneurilor va va ajuta sa eficientizati costurile. Niste cauciucuri foarte umflate sau insuficient umflate cresc riscul de explozie. In plus, o presiune incorecta creste consumul de combustibil si nivelul de uzura a franelor si a suspensiei. Presiunea maxima admisa este notata in partea laterala a cauciucului sau pe o eticheta aflata pe partea interioara a usii soferului.

Schimbarea uleiului

O mare parte din producatorii de automobile recomanda schimbarea uleiului de motor dupa depasirea a fiecare 30.000 km parcursi, insa este bine sa tineti cont de faptul ca dupa ce parcurgeti peste 10.000 km, uleiul de motor incepe sa isi schimbe proprietatile. De aceea, e bine sa aveti in vedere schimbarea lui dupa depasirea pragului de 10.000 km pentru a preveni eventualele reparatii ulterioare.

Evitarea supraincarcarii automobilului

Bagajele suplimentare carate deseori in masina diminueaza mobilitatea acesteia si cresc consumul de combustibil, implicand astfel costuri mai mari. De fiecare data cand plecati la un drum mai lung, reflectati asupra bagajelor necesare, iar pentru calatoriile uzuale, scoateti din masina obiectele inutile sau cele care nu va sunt de folos intr-un anumit sezon.

Mentinerea unei viteze constante

Evitati folosirea frecventa a pedalei de acceleratie si incercati sa mentineti o viteza constanta, respectand totodata limitele impuse de lege. Veti mentine astfel consumul de combustibil in parametri normali, salvand totodata si motorul de la eventuale defectiuni. Un motor fortat in mod repetat poate avea probleme. In plus, tineti cont de faptul ca opririle si pornirile dese cresc consumul de combustibil.

Lustruirea masinii

Ceruirea si polisharea masinii ii confera luciu si protejeaza vopseaua mai mult timp, conferind o stralucire aparte masinii. Pentru o protectie eficienta, e recomandabil sa folositi ceara inainte de sezonul rece si de cel cald, cand schimbarile de temperatura pot duce la degradarea caroseriei masinii.

Revizii periodice

Respectarea reviziilor indicate de producator va va ajuta sa economisiti pe termen lung pentru ca in cadrul acestora se pot preveni, dar si identifica si remedia rapid eventualele probleme, fara ca acestea sa ajunga intr-un stadiu avansat, cand interventia in service implica niste costuri crescute. De asemenea, este bine sa tineti de cont de calitatea serviciilor pe care service-ul ales le ofera pentru a preintampina neplacerile ulterioare si a beneficia de revizii sigure si eficiente. In plus, in perioada in care masina se afla in garantie, lucrarile de reparatii trebuie sa fie realizate in conformitate cu standardele producatorului si sa includa doar piese de schimb adecvate.

Top Lac Auto realizeaza revizii si verificari de inalta calitate datorita dotarilor performante si echipei cu o experienta vasta, multibrand.