Cum elimini rapid si eficient petele de rugina de pe caroserie

Petele de rugina de pe caroseria masinii sunt adevarate provocari pentru posesorii care vor sa aiba masina in stare cat mai buna. Rugina apare in urma unui proces chimic al metalului care intra in contact cu oxigenul. Oxidarea metalului apare in urma inlaturarii straturilor de vopsea din cauza loviturilor sau a pietricelelor.

Este bine sa stiti ca, daca nu luati masuri pentru inlaturarea ruginei, petele se vor extinde, distrugand elementul de caroserie afectat.

Iata cateva sfaturi utile pentru a indeparta punctele de rugina:

Stergeti zona afectata de rugina si partea care o inconjoara cu o carpa inmuiata in white spirit, un produs obtinut in urma distilarii petrolului brut si utilizat ca solvent in vopsitorie. Eliminati vopseaua deteriorata si utilizati o bucata de smirghel pentru a inlatura rugina.

Stergeti praful obtinut in urma curatarii zonei afectate si aplicati un strat fin de spray de zinc pe metalul proaspat curatat. Lasati-l sa se usuce si apoi aplicati grund utilizand o pensula fina, avand grija sa aplicati pe o suprafata mai mare decat cea afectata cu aproximativ 1 cm. Lasati stratul de grund sa se usuce si aplicati un strat foarte subtire de chit cu ajutorul unui cutit sau al unei bucati de plastic. Aveti grija sa neteziti bine stratul si sa inlaturati excesul de chit. Dupa ce acesta se usuca, utilizati din nou smirghelul pentru a slefui stratul aplicat ca sa ajungeti la nivelul vopselei din jur.

Acoperiti chitul cu un spray cu vopsea in aceeasi nuanta cu cea a caroseriei, aplicand uniform un strat fin de vopsea.

Dupa ce trec 24 de ore, puteti aplica din nou inca un strat de vopsea, iar dupa cateva zile puteti netezi din nou zona afectata de rugina utilizand smirghelul.

Vi se pare prea complicat? Specialistii Top Lac Auto Service va pot ajuta sa scapati rapid de petele de rugina. Stabiliti o programare in service si beneficiati de servicii de reparatii si vopsitorie la cele mai inalte standarde!