Cum iti protejezi masina in sezonul rece

Pe durata iernii, autoturismele au nevoie de protectie suplimentara, anvelope sezoniere si o serie de verificari si actiuni menite sa preintampine eventualele probleme care pot aparea.

Evitarea franei de mana in cazul in care autoturismul este stationat este esentiala pentru ca gerul si umiditatea puternica pot intepeni cablul si pot facilita lipirea placutelor de discurile de frana. E recomandabil sa indreptati rotile inspre trotuar si sa mutati levierul in pozitia I.

Achizitionati lichide rezistente la temperaturi scazute pentru curatarea parbrizului si verificati nivelul tuturor fluidelor pentru a va asigura ca nu va veti confrunta cu situatii neplacute.

Conduceti prudent si adaptati-va stilul de condus la conditiile meteo pentru a nu pune in pericol siguranta dvs. si starea autovehiculului. Nu accelerati rapid si nu franati brusc.

Daca autoturismul este stationat pe o perioada de mai multe ore sau zile, e bine sa debransati bateria pentru ca se poate descarca din cauza temperaturilor scazute. Daca aveti un autoturism mai nou, e bine sa porniti motorul periodic si sa efectati cateva calatorii.

Folositi un spray pentru dezghetat si solutii speciale pentru zonele de inchidere a usilor pentru a preveni inghetarea acestora.

Folositi un carburant de calitate, adecvat sezonului rece si aveti grija sa aveti rezervorul plin pentru a evita formarea brumei pe suprafata rezervorului si pentru a face fata cu brio blocajelor din trafic generate de zapada sau gheata.

Schimbati filtrul de habitaclu si asigurandu-va ca sistemul de incalzire si dezaburire functioneaza corect.

Daca observati orice modificare legata de functionalitatea masinii dvs., e indicat sa nu o ignorati si sa mergeti intr-un service autorizat pentru o verificare atenta si pentru remedierea problemei. Este bine sa aveti in vedere faptul ca o componenta avariata poate duce la avarierea altor elemente si va poate pune in situatia in care masina sa isi piarda functionalitatea in timpul unei calatorii. Pentru a preintampina astfel de situatii, este bine sa efectuati o verificare atenta a masinii in service inainte de venirea sezonului rece.

Top Lac Auto Service ofera o gama complexa de servicii: electrica si diagnoza, vopsitorie, tinichigerie, tuning, service roti, detailing, tractari, verificare si revizii si ITP. Echipa Top Lac Auto Service are o experienta vasta si este instruita periodic in cadrul unor cursuri de specializare desfasurate in Romania si Germania.