Cum pastram interiorul masinii ordonat

Masina personala este un spatiu special in care petrecem zilnic o buna parte din timpul nostru, pentru care alocam investitii serioase cu scopul de a ne simti cat mai confortabil si a ne bucura de cele mai noi dotari si tehnologii. Organizarea lucrurilor din masina personala si curatenia interioara a acesteia sunt aspecte esentiale pentru a ne bucura cu adevarat de fiecare calatorie.

Un interior bine organizat diminueaza nivelul de stres, confera un plus de siguranta si scade consumul de carburant al masinii. Iata cateva sfaturi pentru a avea mereu o masina organizata.

Asezati cu grija obiectele imprastiate in masina pentru a asigura nu doar confortul, ci si siguranta dumneavoastra si a celorlalti pasageri pe durata calatoriilor. Obiectele asezate la intamplare pot deveni periculoase in momente de impact cauzate de o franare brusca si puternica sau in cazul unui accident. In plus, va pot distrage atentia de la condus, punandu-va viata in pericol.

Nu pastrati in masina obiecte inutile, pe care nu le-ati folosit pana acum sau care cantaresc destul de mult pentru ca veti supraincarca masina, iar spatiul disponibil va parea foarte restrans si neincapator.

Scapati si de accesoriile specifice anumitor sezoane, cum sunt racletele, lopata sau saculetii cu nisip pe care e bine sa le aveti in portbagaj doar iarna. Va veti bucura de o stare de eliberare, dar si de un consum mai mic de carburant si de o uzura mai scazuta a anvelopelor.

In afara multiplelor obiecte inutile pe care le-ati putea pastra in masina, exista unele elemente pe care este bine sa le aveti mereu in masina. Lista este destul de lunga, insa daca le asezati cu grija, veti avea suficient spatiu pentru a calatori linistit. Pastrati mereu in masina certificatul de inmatriculare si dovada asigurarii RCA, cartea tehnica a masinii, roata de rezerva, un cric si o cheie pentru prezoane, cabluri de pornire, becuri de rezerva, un triunghi reflectorizant, un extinctor, o trusa de prim ajutor, un pix si un carnetel, un incarcator pentru telefon, un cutter pentru taierea centurilor si un ciocan pentru spargerea geamurilor, o patura groasa si rezerve de apa si hrana, dar si o suma de bani alocata urgentelor.

In afara acestor obiecte obligatorii, puteti pastra, desigur, si altele in functie de preferintele personale, menite sa va binedispuna si sa va faca sa va simtiti confortabil, de la stick-uri, USB-uri, CD-uri, la ochelari de soare sau alte obiecte preferate, insa aveti grija sa le asezati in torpedo, cotiera sau plafoniera pentru a nu zbura in timpul mersului. Daca aveti mai multe obiecte de carat si nu aveti spatiu suficient, apelati la accesoriile care se monteaza pe spatarele scaunelor, pe bord sau in portbagaj pentru a le putea depozita in siguranta.

Veti remarca faptul ca un interior al masinii ordonat si curat va avea efecte pozitive asupra starii dumneavoastra si, implicit, asupra sigurantei dumneavoastra si a celorlalti pasageri.