Nuantele masinilor se vor schimba in functie de unghiul din care sunt privite

In fiecare an, tendintele in ceea ce priveste culorile masinilor se schimba, iar evolutia tehnologica atrage si dorinta de inovare in materie de nuante si estetica a masinilor.

Avand in vedere evolutia tehnologica de amploare din ultimii ani, jucatorii de pe piata auto si-au pus problema diversificarii nuantelor pentru a aduce inovatii si pentru acest segment.

BASF, unul dintre cei mai mari furnizori de vopsea pentru industria auto, a anuntat ca lucreaza la o noua tehnologie care permite unei culori sa afiseze mai multe nuante, in functie de unghiul din care este privita masina. Ideea a pornit de la combinarea naturii cu tehnologia pentru a obtine o armonizare a celor doua componente.

Desi publicurile isi manifesta pregnant preferintele catre culori neutre, precum alb, gri sau argintiu, inclusiv in prezent, concernul BASF anunta ca va introduce culori inspirate din natura si tehnologie pentru a realiza o intrepatrundere, o fuziune a celor doua, menita sa aduca inovatii in materie de culori si perceptie a acestora. Reprezentantii concernului au creat o lista de 65 de culori care vor fi aplicate pe masini pana in 2020 si urmeaza sa agreeze impreuna cu producatorii auto care dintre ele vor fi implementate pe masinile de serie.

Pana in 2020 se vor introduce pe piata din America de Nord nuante ca Raingarden, un argintiu metalizat si Primordial Soup, un rosu sangeriu, dar si Aerialist Shade, un negru cu umbre. Toate acestea au fost inspirate de viata urbana.

Pentru piata din Europa, BASF va introduce ASMR Blus, o nuanta de albastru artificial, iar pentru zona Asia-Pacific nuantele predominante vor fi verde albastrui si bej.

Tendintele se afla in continua schimbare, iar dupa ce vom depasi pragul din 2020, nuantele pe care le vom vedea pe masini vor fi cu siguranta foarte diversificate si se vor adapta in functie de preferintele locale ale publicurilor.