Sfaturi pentru ingrijirea adecvata a masinii

Mentinerea masinii intr-o stare buna de functionare reprezinta una dintre cele mai bune metode de eficientizare a costurilor pe termen lung. O buna functionare implica aspectele mentionate mai jos:

  • Reparatiile pot inlatura eventualele probleme care pot aparea pe viitor si sporesc gradul de siguranta.
  • Schimbarea pieselor si a consumabilelor in mod regulat reprezinta un aspect primordial pentru asigurarea unei functionari optime.
  • Verificarea franelor si respectarea inspectiilor periodice si a reviziilor pot de asemenea, sa previna eventuale probleme legate de functionalitatea masinii. In plus, in afara avantajelor pe care reviziile le aduc, acestea sunt obligatorii. In cadrul unei astfel de verificari, un specialist va examina cu atentie masina si va identifica problemele care necesita remediere.
  • Schimbarea uleiului este necesara anual sau la parcurgerea unui anumit numar de kilometri parcursi. Este importanta verificarea nivelului uleiului si completarea acestuia cand nu este suficient.
  • Schimbarea filtrelor de aer, polen si ulei la intervale regulate este imperativa atunci cand este vorba despre buna functionare si siguranta.
  • Bateria se poate uza, in special atunci cand masina nu este foarte folosita, iar in sezonul rece se poate descarca mai repede. De aceea, este importanta verificarea starii si inlocuirea ei, dupa caz.
  • Franele trebuie sa fie si ele verificate si inlocuite atunci cand pericliteaza siguranta calatorilor. Placutele de frana se pot inlocui foarte repede in cadrul unei interventii in service si pot rezista cativa ani in functie de distanta parcursa si de nivelul uzurii acestora.
  • Interiorul masinii trebuie sa fie curat si ingrijit pentru a putea functiona corespunzator si pentru a conferi o estetica deosebita masinii.
  • Stergatoarele trebuie schimbate o data la 6 luni. E importanta verificarea lor periodica pentru a nu avea fisuri. Pot fi sterse folosind un servetel umed.
  • Anvelopele trebuie sa aiba presiunea corespunzatoare pentru a nu se deteriora. De asemenea, este important ca acestea sa fie schimbate vara si iarna, in functie de temperaturi si precipitatii.

Pentru eficientizarea costurilor si economisirea combustibilului, este importanta respectarea limitei de viteza si mentinerea cauciucurilor la presiunea recomandata de producator. Scoaterea greutatii din portbagaj sau bancheta din spate poate fi de folos in acest sens.

Pentru siguranta in conditii de criza, e important sa avem trusa de urgenta bine aprovizionata cu apa imbuteliata, lantern, rachete de semnalizare, banda adeziva, telefon, batane energizante, o patura si un numar de telefon pentru asistenta auto.

Top Lac Auto are un portofoliu complex de servicii care include consiliere in caz de daune auto, mecanica, electrica, tinichigerie, vopsitorie, detailing, tuning, service pentru roti, verificari si revizii, inclusiv ITP. In plus,  pune la dispozitia clientilor sai servicii de tractari auto pentru autovehicule cu masa de pana la 2250 kg si poate prelua un numar maxim de 6 persoane pana la locul de destin