Top Lac Auto Service utilizeaza cele mai noi aplicatii software pentru managementul daunelor auto

Gestionarea daunelor auto este un proces complex, care implica deschiderea dosarului de dauna, programarea pagubitilor pentru efectuarea interventiilor in service si informarea periodica a acestora cu privire la planificarea si stadiul reparatiilor, crearea devizelor estimative si a fisei de lucru, monitorizarea lucrarilor si intocmirea facturilor fiscale, precum si mentinerea legaturii cu toate partile implicate in acest proces, de la pagubiti si mecanici, pana la departamentele de facturare, piese si vanzari.

Cea mai mare pondere a activitatii de gestionare a daunelor auto revine devizierilor, care trebuie sa fie la curent cu tehnologiile utilizate pentru buna administrare a intregului proces.

Periodic, devizierii Top Lac Auto Service participa la evenimente si cursuri pentru a afla cele mai noi trenduri din domeniu si pentru a eficientiza procesele interne. Unul dintre cursurile de baza la care devizierii service-ului nostru au participat anul acesta este organizat de Audatex, unul dintre furnizorii globali de solutii pentru evaluarea daunelor.

Audatex este parte a Grupului International SOLERA si ofera solutii inovatoare prin intermediul unei aplicatii software interactive, care acopera etapele necesare pentru gestionarea eficienta a daunelor auto.

Solutiile propuse de Audatex usureaza intregul proces de management al daunelor pentru majoritatea autovehiculelor aflate in circulatie, care au o vechime de pana in 20 de ani. Procesele sunt astfel digitalizate si transparente, scurtand considerabil timpul de remediere a daunelor.

Iata cele mai importante solutii utilizate in cazul daunelor auto:

  • Solutii pentru identificarea automata a optiunilor modelului auto in baza de date a producatorului, bazate pe seria de sasiu a autovehiculului pentru a obtine o calculatie rapida si precisa.
  • Evaluarea autovehiculului prin intermediul unei baze de date globale de vehicule existente la vanzare, combinata cu un calcul matematic care returneaza o estimare exacta a valorii autovehiculului.
  • Solutii digitale care permit selectarea exacta a elementelor avariate si utilizarea metodelor de reparatie ale producatorilor pentru a obtine un calcul precis al costurilor de reparatie in care sunt incluse manopera si piesele.
  • Solutii cu functii interactive care permit optimizarea procesului de reparatie, comparativ cu cel de inlocuire, previzualizarea preturilor, a codurilor pieselor si a calculatiei.
  • Solutii pentru crearea de devize estimative prin utilizarea unor baze de date pe criterii de calitate a pieselor, furnizorilor, regiunilor, preturilor, vechimii autovehiculelor, solutii de identificare a pieselor si a preturilor alternative ale acestora si de diminuare a costurilor alocate pieselor de schimb.
  • Solutii pentru estimarea costurilor de reparatie sau inlocuire a elementelor vitrate – parbrize, lunete, geamuri laterale.
  • Solutii pentru autoconstatarea daunelor in functie de categorii specifice – flote auto, persoane fizice, care permit digitalizarea dosarului de dauna in care sunt incluse documente, fotografii, calculatia daunelor, date despre autovehicul – VIN, kilometraj etc.
  • Solutii mobile pentru evaluarea, constatarea si reconstatarea daunelor auto, care permit eficientizarea timpului alocat remedierii daunelor si evitarea potentialelor erori din cadrul proceselor de constatare, reconstatare si receptie a autovehiculului.

Top Lac Auto Service ofera consiliere gratuita in caz de daune auto si reparatii de calitate pe baza politelor de asigurare RCA si CASCO, decontate direct de catre asiguratorii din Romania.