Trucuri pentru a mentine un miros placut in interiorul masinii

Mirosul unei masini este un aspect important, care influenteaza inclusiv modul in care te simti atunci cand calatoresti. Daca ai o masina noua, mirosul este inconfundabil si poate unul dintre cele mai placute. Vestea buna este ca va puteti bucura de mirosul de nou pe o perioada nedeterminata daca tineti cont de cateva lucruri.

Nu fumati in masina

Pentru a pastra interiorul masinii cat mai proaspat si pentru ca mirosul de nou sa nu fie alterat, se recomanda evitarea fumatului in masina. Mirosul de tigara intra in materialele din interiorul masinii si devine persistent.

Daca totusi tineti sa fumati cand conduceti, e bine sa stiti ca exista dispozitive IQOS care, in loc sa arda tutunul, il incalzesc si emana un abur care se risipeste imediat, fara a lasa in urma mirosul de tigara.

Nu mancati in masina

Mancatul in masina poate duce la murdarirea elementelor interioare si la alterare mirosului din cauza resturilor imprastiate sau a bauturilor varsate.

Utilizati odorizante speciale

Reimprospatarea mirosului se poate face rapid cu odorizante speciale. Dupa ce curatati masina, utilizati odorizante speciale pe care le folosesc si reprezentantii dealerilor auto. Exista odorizante care redau perfect mirosul de nou.

Schimbati filtrul de aer

Curatarea periodica sau schimbarea filtrului de aer este un aspect esential pentru a mentine un miros cat mai placut in masina. Inlocuirea filtrului este recomandata o data la 3 ani sau dupa parcurgerea a 40.000 de kilometri.

Curatati regulat masina

Ingrijirea frecventa prin spalare si aspirare sunt aspecte importante pentru a va mentine masina in stare cat mai buna pe termen lung.

Efectuati periodic un detailing complet

Detailingul complet este recomandat o data la un an sau un an si jumatate pentru a conferi masinii un aspect impecabil.