Ce trebuie sa faci pentru a avea un sistem audio performant in masina

Calitatea sunetului variaza de la un sistem audio la altul, producatorii auto oferind diverse tipuri de echipare care includ sisteme audio de baza sau personalizate cu multiple difuzoare, sistem Bluetooth, ecran mare etc.

Specialistii recomanda insa cateva modificari care ajuta la cresterea calitatii sistemului audio.

Uneori, sistemele audio de baza sunt bine construite, insa calitatea sunetului este afectata de faptul ca masina nu este bine antifonata. De aceea, antifonarea cu materiale speciale sau cu polistiren in zona usilor reprezinta o idee utila pentru a va bucura de experiente audio placute.

Player-ele standard nu au o putere mare, de aceea le puteti inlocui cu unele performante, cu touchscreen si sistem de operare Android. In general, nici difuzoarele nu stau prea bine la capitolul calitate.

Este bine sa modificati setarile audio, efectuand setarile adecvate care pot reda cu claritate sunetele.  Player-ele au egalizatoare si setari speciale pentru difuzoare.

Daca nu doriti sa efectuati modificari ale sistemului audio, puteti sa alegeti un subwoofer pasiv cu amplificator sau un subwoofer activ, in functie de intensitatea dorita. Bass-ul va fi astfel mai puternic, iar experienta audio se va schimba complet.

Daca doriti sa efectuati schimbari vizibile, puteti renunta la sistemul audio original pe care il puteti inlocui cu unul performant. Practic, se vor schimba difuzoarele, care au un impact considerabil in performanta intregului sistem audio. Este important sa alegeti difuzoare de aceeasi dimensiune ca acelea cu care masina a venit din fabrica si sa le montati in zona dedicata, evitand improvizatiile de orice fel.

Achizitionati cabluri de calitate pentru a evita incidentele neplacute. Cablurile de slaba calitate va pot expune riscului de explozie a masinii. De asemenea, pentru o astfel de operatie, apelati la un specialist care sa efectueze o lucrare sigura si de calitate.