Cat de des trebuie sa imi schimb cauciucurile intre ele?

Cauciucurile trebuie schimbate intre punti la fiecare schimb de ulei, sau in medie la 10.000 km pentru autoturismele cu tractiune fata si 5.000 km pentru autoturismele cu tractiune integrala permanenta sau semi-permanenta. Neglijand schimbarea cauciucurilor intre ele apare o uzura prematura a acestora, fiind necesara inlocuirea acestora la un rulaj mai mic decat cel uzual.


Este necesar sa imi schimb cureaua de distributie la timp?

DA. Neglijarea acestui lucru poate provoca daune majore motorului. Costul reparatiei unui motor distrus de o curea de distributie este mult mai mare decat inlocuirea curelei de distributie in sine.


Ce inseamna daca se aprinde martorul "check engine" sau "service in ... km"?

Sunt foarte multi senzori si calculatoare care mentin performanta motorului si calculeaza noxele. Unul din senzori sau un calculator inseamna ca s-a defectat cand apare un astfel de martor de bord. Chiar daca masina pare sa functioneze si sa para in regula , este foarte important sa vizitati un service pentru a preveni daunele provocate pe un termen mai indelungat.


Ce se intampla cand masina se supra incalzeste?

Aceasta este o problemă foarte gravă - în cazul în care mașina se supraîncălzește pentru prea mult timp, vă poate deteriora motorul . Este indicat ca in cel mai scurt timp posibil sa găsiti un loc sigur pentru a ieși în afara carosabilului si sa opriti motorul. Nu incercati sa verificati nivelul lichidului de racire deschizand capacul vasului de expansiune, aceasta actiune poate cauza arsuri grave. Cel mai indicat lucru este sa tractati masina la cel mai apropiat service.


Cand ar trebui sa fac schimbul de ulei?

Ar trebui ca schimbul de ulei sa se efectueze la intervalul de kilometri recomandati de catre producatorul autoturismului, dar nu mai rar de o data pe an.


Cum verific daca bateria mea are o conexiune buna?

Cablurile de la baterie trebuie curatate periodic si asigurativa ca sunt stranse bine bornele.


Este bine sa pun ulei sintetic in motor?

Uleiul sintetic este o buna alegere in cazul autoturismelor cu turbo, a motoarelor supraalimentate sau a autovehiculelor folosite pentru tractare (in special atunci cand sunt anotimpuri calduroase). Cu toate ca este mai scump decat uleiul mineral, uleiul sintetic poate imbunatati consumul si are o durata de viata mai indelungata.


Cand ar trebui sa schimb filtrul de combustibil?

Pentru a te bucura de performantele autoturismului fara probleme, filtrul de combustibil trebuie schimbat conform manualului producatorului sau la fiecare revizie atunci cand calitatea combustibilului este indoielnica.


Cand trebuie schimbate bujiile?

Pentru a mentine un consum bun si o performanta foarte buna, bujiile trebuie schimbate conform manualului de utilizare al producatorului.


Trebuie sa schimb o siguranta arsa, ce sa fac?

Sigurantele arse se schimba numai cu unele de acelasi amperaj (marcat pe siguranta), dar in cazul in care siguranta se arde din nou, trebuie sa va deplasati cu masina intr-un service pentru verificarea circuitului electric in cauza.