De ce nu mai porneste masina?

Vi s-a intamplat ca dupa ce v-ati asezat confortabil la volan si ati “invartit” cheia in contact, motorul sa nu aiba nicio reactie ? E bine de stiut ca cea mai plauzibila explicatie ar fi aceea ca acumulatorul masinii nu mai poate furniza cantitatea de energie necesara alimentarii tuturor consumatorilor. Ce aveti de facut in aceasta situatie neplacuta?

Cea mai la indemana solutie ar fi inlocuirea bateriei cu alta noua, insa aceasta este o varianta de regula destul de costisitoare. O alternativa ar fi pornirea autoturismului cu ajutorul acumulatorului unui alt autovehicul, o operatiune simpla daca sunteti atenti si urmati cativa pasi:

  • In prima faza trebuie pornit motorul autoturismului care va livra energie
  • Conectati cablurile pe bateria descarcata, iar apoi pe cea a autovehiculului pornit
  • Mare atentie la conectarea bornelor acumulatorului, deoarece inversarea polaritatii poate conduce la explozia bateriei.
  • Daca problema persista in timp, ar fi bine de luat in calcul sa incarcati bateria prin intermediul unui redresor.

Cum va puteti proteja acumulatorul autoturismului?

In primul rand trebuie ca inainte de pornirea motorului sa inchideti toti consumatorii (radio, lumini, aer conditionat, etc).

De asemenea nu lasati autoturismul neexploatat pe perioade mai lungi de timp, mai ales iarna, pentru ca acumulatorul se va descarca.

Prin urmare se recomanda ca dupa perioade regulate de timp sa fie parcurse trasee mai lungi pentru a-i da posibilitatea alternatorului sa incarce cat mai bine bateria.