Ce trebuie sa stii despre piesele auto care se uzeaza repede

Unele piese auto se uzeaza repede si necesita o inlocuire periodica pentru a preveni degradarea altor componente complementare si amplificarea costurilor de mentenanta.

Frecventa cu care se defecteaza acestea variaza in functie de tipul pieselor, de aceea, se recomanda verificarea periodica a starii masinii.

Electromotorul ajuta la pornirea motorului si asigura curent electric consumatorilor. Este format dintr-un motor electric si un solenoid, acesta din urma fiind cel care se defecteaza si genereaza probleme de pornire. Costul electromotorului nu este foarte mare, inlocuirea lui nefiind necesara foarte des.

Calitatea carburantului utilizat si neinlocuirea filtrelor de carburant afecteaza in mod direct injectoarele. De aceea, se recomanda alegerea unui tip de carburant de calitate si curatarea ocazionala a injectoarelor. In cazul in care sunt inlocuite, injectoarele sunt mai scumpe pentru masinile diesel.

Alternatorul trebuie inlocuit sau reparat cel putin o data pe durata ciclului de viata a unui autoturism. Acesta este un motor electric care are rolul de a produce curent si de a genera energie.

Toba finala a masinii, cunoscuta si ca evacuare, genereaza un zgomot puternic frecvent intalnit la masinile vechi si este afectata de condensul motorului si de astuparea gaurilor de evacuare. Masinile moderne sunt prevazute cu tobe din inox care sunt foarte rezistente.

Ambreiajul este una dintre piesele care se inlocuiesc cu frecventa mare pentru ca se uzeaza rapid din cauza utilizarii involuntare a pedalei stangi sau cand se porneste rapid de pe loc. In cazul in care este utilizat adecvat, ambreiajul poate avea un ciclu de viata mai mare.

Verificarea periodica a masinii si inlocuirea componentelor uzate ajuta la mentinerea masinii intr-o stare cat mai buna si previne aparitia costurilor suplimentare alocate mentenantei. Top Lac Auto Service ofera o gama variata de servicii, verificari si revizii complete, ITP si revizii periodice.