Cum prelungesti durata de viata a masinii tale

Folosirea inadecvata a unui autovehicul implica o uzura accelerata a acestuia si, in mod evident, costuri mult mai mari. Pentru a evita potentialele probleme care apar in cazul unei utilizari nerecomandate de producatori si a spori durata de viata a masinii, e bine sa aveti in vedere cateva aspecte.

Evitati sa conduceti cu ambreiajul usor apasat si sa mentineti piciorul pe pedala de ambreiaj in timp ce stationati la semafor pentru ca acest lucru va conduce la deteriorarea rapida a discului de ambreiaj.

Folosirea motorului in regim subturat pentru diminuarea consumului de carburant nu este benefica pe termen lung. Efectele pot fi costisitoare daca turbina se defecteaza sau injectoarele se astupa. Pentru a beneficia de un consum redus de carburant si a evita defectarea componentelor masinii, se recomanda mentinerea acului turometrului in zona de cuplu maxim al motorului.

Alegerea combustibilului adecvat este prioritara pentru a salva masina de la potentiale efecte distructive. Alimentarea unei masini Diesel cu benzina poate avea efecte devastatoare asupra motorului, acesta putandu-se sparge. Efectele nu sunt de neluat in seama nici cand vine vorba de alimentarea cu motorina a unei masini  pe benzina.

Amanarea reviziei poate avea impact asupra diverselor componente ale masinii. De exemplu, un kit de distributie neinlocuit la timp poate duce la ruperea curelei de distributie, indoirea supapelor, lovirea capetelor de pistoane si alte probleme a caror rezolvare va necesita o suma considerabila.

Un alt aspect important consta in sesizarea si remedierea in service a oricarei disfunctionalitati observate, de la zgomote neobisnuite, la alte efecte mult mai palpabile. Zgomotele in momentul rularii autoturismului pot conduce la avarierea trenului de rulare sau a componentelor acestora. Este bine sa aveti in vedere ca un element simplu care se defecteaza poate duce la avarierea altor componente mai costisitoare, amplificand daunele. De aceea, este bine sa mergeti la service de indata ce observati ceva in neregula cu masina, indiferent cat de marunt ar putea parea.

Top Lac Auto Service ofera servicii de electrica si diagnoza, vopsitorie, tinichigerie, tuning, service roti, detailing, tractari, verificare si revizii si ITP si are o experienta de peste 20 de ani pe piata auto si personal instruit periodic prin cursuri de specializare in Romania si Germania.