Sfaturi pentru achizitionarea unei masini second hand

Piata de masini second hand se afla intr-o crestere accentuata, iar achizitionarea unui autoturism second hand poate fi o adevarata provocare chiar si pentru cei mai buni cunoscatori. Exista o multitudine de aspecte care trebuie verificate daca vreti sa evitati cheltuieli suplimentare inutile, iar vigilenta este una dintre aspectele-cheie atunci cand porniti cautarile.

Stabilirea bugetului

Este important sa stabiliti o limita de buget alocata achizitionarii autoturismului. Cand incepeti sa cautati autoturismul dorit, tineti cont ca aceasta ar trebui sa fie usor de intretinut si sa aiba un consum de combustibil optim. Decideti ce marca doriti si apoi incepeti cautarile. Nu acceptati prima oferta pe care o primiti pentru ca e foarte probabil sa ratati sansa de a gasi un autoturism mult mai bun la un pret mai mic.

Extindeti sursele de cautare a masinii

Cautati masinile dorite pe site-urile de profil, dar luati in considerare si faptul ca ati putea gasi oferte foarte bune la executari silite auto. Preturile sunt mult mai mici, iar masinile sunt verificate inainte de catre specialisti.

Evitati ofertele sub media pietei

De asemenea, tineti cont de faptul ca preturile prea bune, aflate cu mult sub media pietei indica faptul ca este ceva in neregula cu autoturismul ofertat, in special daca acesta a fost adus din alta tara.

Verificati cu atentie urmele de rugina existente la nivelul caroseriei, precum si uzura pedalei de frana, gradul de coroziune a bateriei si starea vopselei. Daca acestea par impecabile, desi masina are un numar mare de kilometri rulati, atunci exista niste semne de intrebare cu privire la onestitatea vanzatorului.

Solicitati ajutor specializat

In cazul in care cautati autoturismul dorit pe site-urile de vanzari auto, tineti cont de faptul ca riscurile sunt mari. Mergeti insotit de o persoana care se pricepe la masini si verificati autovehiculele gasite pe site-uri specializate care solicita seria de sasiu si estimeaza valoarea masinii in functie de caracteristicile sale specifice.

Inainte de a decide daca veti cumpara unul din autovehiculele vizualizate, este bine sa aveti in vedere o vizita la un service autorizat pentru a afla cu exactitate detalii despre starea autovehiculului.