Importanta lucrarilor preventive de tinichigerie auto

Ati observat o pata de rugina pe capota? Sau probabil una din aripile ce protejeaza roata este putin indoita? Mai mult ca sigur ca nu considerati acest tip de detaliu ca fiind important pentru buna functionare a masinii. Multi posesori de automobile iau aspectul estetic al masinii ca ultimul lucru la care sa se gandeasca atunci cand vine vorba de intretinerea masinii. Cu alte cuvinte, daca masina nu e lovita semnificative, micile defecte estetice ale caroseriei sunt trecute cu vederea. Sunteti convins ca aceasta este cea mai buna abordare in acest caz? Sunt cateva motive ce cu greu pot fi ignorate, cu privire la importanta lucrarilor preventive de tinichigerie auto.

  • Lucrarile de tinichigerie auto efectuate din timp nu genereaza costuri semnificative

Daca ati descoperit acea pata mica de rugina pe caroseria masinii, indiferent de pozitia acesteia, probabil veti observa ca isi va mari diametrul destrul de curand. Odata ce integritatea vopselii de pe caroseria masinii a fost compromisa prin aparitia unei pete de rugina, fie ea cat de mica, defectul se va mari, sub actinea ploii, vantului, diferentelor de temperatura, si chiar si a actiunii de spalare a exteriorului masinii. Asadar, daca nu dati prea multa importanta unui defect mic, el va ajunge in curand in defect mare care va avea nevoie de resurse financiare considerabile pentru a fi remediat. Iar o pata de rugina, sau mai multe, poate imbatrini considerabil felul in care arata masina dumneavoastra, chiar daca anul fabricatiei va contrazice acest aspect. Iar atunci cand veti dori sa valorificati masina, din cauza defectelor estetice, nu veti putea obtine prea mult.

  • Partile de caroserie indoite se transforma in puncte slabe in caroseria masinii

Chiar si o lovitura mica in caroseria masinii, fie ca vorbim de una din portierele masinii, o aripa, sau alta parte de caroserie, va transforma masina intr-un vehicul nesigur in caz de accident. De ce intampla asta? O data ce caroseria a fost indoita, in ciuda faptului ca lovitura nu arata rau si nu afecteaza bunul mers al masinii, in cazul in care masina va mai fi lovita in acel loc, caroseria se va derforma mult mai rau. Acest lucru nu numai va atrage dupa sine costuri de reparatie mult mai mari, dar se poate transforma intr-un real pericol, in special cand vorbim de lovituri in zona portierelor sau a stalpului central. Asadar, ducerea autoturismului dumneavoastra intr-un service auto in vederea efectuarii lucrarilor preventive de tinichigerie este o decizie deosebit de inteleapta. Cu cat veti duce masina la service mai repede, fara a lasa defectul sa se agraveze, cu atat vor fi mai mici costurile de reparatie.

  • Neglijenta duce intotdeauna la costuri si pagube mai insemnate

Chiar daca nu este neaparat lovita, caroseria unei masini ce este afectata de rugina va deveni deosebit de fragila in timp. Rugina este pentru metal ce este caria pentru dinti. Ea va lucra incet dar sigur, fiind incurajata de umiditate si prezenta apei, doi factori intalniti mai mereu datorita conditiilor meteo. Asadar, o zona a caroseriei masinii atacata de rugina va deveni foarte sensibila odata cu trecerea timpului. Pe langa faptul ca vopseaua va sari tot mai mult din acea zona, creand un efect visual neplacut, tabla va inceta, gradual, sa mai ofere nivelul de protectie pentru care a fost creata. Din aceste motive este mai mult decat indicat sa nu lasati probleme ce tin de tinigheria auto sa se agraveze. Rezolvati-le din timp, fara a lasa sa va puna in pericol si sa va scoata mai multi bani din buzunar decat este necesar, pentru ca atunci cand devine insuportabile, costurile de reparatie vor fi foarte mari.