Informeaza-te cu privire la daune inainte sa cumperi o masina

Dupa cum poate stii, piata auto second-hand este infloritoare. Multi aleg sa achizitioneze o masina rulata pentru ca este mult mai ieftina decat o masina noua. Poate si tu te afli intr-o astfel de situatie. Te gandesti sa economisesti bani prin alegerea unei masini utilizate, decat sa cheltui sume mult mai mari sau sa iti faci rate pentru o masina noua. Dar, odata cu economisirea vin si un set de riscuri pe care trebuie sa le iei in considerare. In caz contrar, te poti trezi ca ai achizitionat o masina care nu este sigura pe sosele, punand atat viata ta in pericol, cat si pe cea a celor dragi tie.

Este bine stiut faptul ca nu toti vanzatorii de masini rulate sunt de buna credinta sau de incredere. Din pacate multi din ei repara masinile pe care le vand in mod superficial, astfel incat masina sa se vanda cat mai repede. Pe romaneste, masinile sunt peticite, iar ce este mai ingrijorator este ca le sunt peticite inclusiv piesele importante, cele care tin de sigurata masinii. Un numar mare de romani s-au trezit ca au cumparat masini cu defecte grave, daca nu chiar au suferit din cauza ca au condus astfel de masini pe sosele. Asta se intampla deoarece doar specialistii isi pot da seama daca o masina prezinta defecte grave. Pentru majoritatea oamenilor, daca nu sunt defecte vizibile pe caroserie si nu se vad urme de ulei la motor, masina pare in regula.

Adevarul este ca e foarte greu sa iti dai seama daca sunt probleme la componentele majore a unei masini. In majoritatea cazurilor, doar daca dezmembrezi motorul sau verifici anumite componente cu atentie iti poti da seama de defecte. Acest lucru nu este posibil decat intr-un service autorizat, iar din ce stim cu totii vanzatorii de masini nu accepta sa le dezmembrezi masinile in service decat dupa ce intri in proprietatea masinii. E bine de stiu ca nici daca iei cu tine un mecanic sa inspecteze vizual masina nu vei putea stii cu siguranta ce tip de lucrari au fost efectuate pe masina.

Asadar, cum de putem feri de achizitia masinilor cu defecte grave? Pentru a descuraja practicile rele din domeniul vanzarile de masini rulate, este posibil sa verifici istoricul daunelor suferite de o anumita masina. Daca detii seria de sasiu sau VIN-ul autoturismului, poti verifica online daca masina respectiva a suferit daune grave. Astfel, vei stii daca merita sa achizitionezi vehiculul sau daca pretul cerut este unul corect, ce reflecta cu adevarat starea actuala a vehiculului.

De ce este important sa ne informam cu privire la daune inainte sa achitionam un autovehicul rulat? Atunci cand o masina este implicata intr-un incident grav, se pot crea puncte slabe in partile cele mai importante. Astfel, la un eventual urmator incident, poti sa iti pui viata in pericol daca te afli intr-o astfel de masina. Sunt multe situatii in care conducatorii auto sunt implicati in accidente rutiere din vina altora. Iar in astfel de cazuri, masini cu puncte de slabiciune la stalpii de rezistenta se pot transforma in adevarate custi de metal care pot rani grav sau pot chiar sa ia vieti.

E usor de inteles de multi dintre noi aleg sa cumpere o masina rulata. Dar, in acelasi timp, trebuie sa fim constienti de pericolele la care ne putem supune daca nu suntem vigilenti atunci cand cumparam o astfel de masina. Daca tot nu o putem lua cu garantie, macar sa ne asiguram ca este un mijloc de transport sigur pentru noi si familia noastra. Asadar, verifica istoricul daunelor unei masini, fie ca este vorba de o masina inmatriculata in Romania sau una adusa din exteriorul tarii. Nu accepta sa conduci un vehicul care nu respecta normele obligatorii de siguranta. De asemenea, nu accepta sa cumperi o masina de la un vanzator care nu este dispus sa iti ofere datele masinii, incluzand seria de sasiu. Ei stiu ca fara astfel de date tu nu poti verifica instoricul masinii si esti, in acest caz, in necunostiinta de cauza cu privire la ceea ce urmezi sa achizitionezi.