Cand este momentul potrivit pentru a vopsi caroseria masinii

Ai observat o pata mica de rugina pe caroseria masinii tale si te gandesti ca, deocamdata, nu este nimic grav? Sau poate ai cateva sgarieturi mici, ce nu sunt inca foarte vizibile. Din pacate, micile defecte ale caroseriei se vor transforma in brese pentru apa, umiditate, si praf, care in timp vor afecta serios nu doar aspectul vizual al masinii, dar si integritatea tablei. O sectiune de tabla “mancata” de rugina va deveni vulnerabila si la un eventual impact gradul de deterioare va fi foarte mare. O simpla privire in trafic va sublinia faptul ca multi soferi ignora necesitatea de a-si vopsi masinile atunci cand caroseria prezinta defecte vizibile, riscand sa ajunga la daune ce le vor solicita bugetul intr-un mod mult mai consistent.

Multa lume nu constientizeaza ca o data aparuta pe caroserie, rugina este ca o boala. Se va extinde, fie ca masina este protejata de un garaj sau nu. Bineinteles, in cazul masinilor tinute afara, rapiditatea extinderii ruginii va fi mult mai rapida din cauza factorilor externi. Asa ca nu e recomandat sa se amane prea mult interventiile de indepartare a ruginii si refacere a caroseriei. De cele mai multe ori, atunci cand sunt in stadii incipiente, aceste defecte pot fi remediate simplu si fara prea mare cheltuiala. Cu alte cuvinte, nu va trebui sa vopsesti toata masina pentru o pata de rugina.

Dar, daca aceasta se extinde si afecteaza serios caroseria, revopsirea unei suprafete considerabile s-ar putea sa devina vizibila. Acest lucru se datoreaza faptului ca vopseaua isi modifica nuanta in timp, ca urmare a expunerii repetate la razele solare. Cand e cazul sa se vopseasca intreaga caroserie a masinii? Atunci cand defectele sunt numeroase, cand componente mari ale masinii au fost deteriorate (de exemplu ca urmare a unui incident in trafic), sau cand se doreste reinprospatarea aspectului masinii sau schimbarea culorii acesteia. Este bine de stiut ca schimbarea culorii unei masini poate avea un cost mai ridicat decat vopsirea in totalitate dar respectand codul culorii initiale.

Fie ca ai nevoie de mici reparatii si retusuri sau o intreaga operatiune de vopsire, alege cu grija echipa care se va ocupa de masina ta. Serviciile mai ieftine se pot transforma in vopsea care crapa si se decojeste dupa mai putin de un an de la vopsire. Asa ca e bine sa te gandesti daca e cu adevarat o idee buna sa faci rabat de la calitatea. Cand oamenii aleg versiunea mai ieftina, nu se gandesc ca poate vor ajunde sa revopseasca masina mult mai curand decat si-au imaginat, ceea ce inseamna bani cheltuiti in plus. Alege servicii de tinichigerie si vopsitorie auto de calitate, iar masina ta va arata ca scoasa din showroom pentru o perioada mult mai indelungata.

Un profesionist in acest sector va stii ce tip de vopsea sa aleaga si ce tip de operatiuni sunt necesare pentru o vopsire de durata. Da, se poate ca evenimente neprevazute sa apara, cum ar fi descoperirea unei portiuni mari de rugina in interiorul portierei, dupa desfacerea acesteia. Aceste aspecte trebuie comunicate proprietarului masinii, impreuna cu cea mai buna solutie de remediere, pentru ca rezultatul final sa fie cel asteptat. O peticire nu va fi niciodata de durata, oferind un aspect placut al masinii pentru o perioada extrem de limitata. Daca tot e sa scoti bani din buzunar pentru vopsirea masinii tale, fa-o intr-un centru specializat, unde calitatea este garantata. In final vei simti ca ai facut o investitie buna, nu o risipa.