Cand trebuie sa schimbi uleiul cutiei de transmisie

Sistemul de transmisie al unei masini este alcatuit din subansamble care au roluri specifice si cuprind ambreiajul, cutia de viteze, transmisia cardanica, transmisia principala, finala, arborii planetari, diferential si reductor-distribuitor.

In cazul transmisiilor automate, producatorii recomanda inlocuirea uleiului de transmisie dupa parcurgerea unei distante intre 150.000 si 200.000 de kilometri. Specialistii recomanda insa schimbarea uleiului dupa parcurgerea a 75.000 de kilometri.

In timp, uleiul de transmisie se deterioreaza si isi schimba nuanta de rosu intr-una mai inchisa, avand in unele cazuri miros de ars, caz in care se recomanda schimbarea lui.

Schimbarea uleiului de transmisie se mai recomanda si daca transmisia genereaza zgomote in mers sau atunci cand schimbati treptele de viteza.

Un alt indicator al faptului ca trebuie sa schimbati uleiul il reprezinta schimbarea cu intarziere a vitezelor.

Daca observati trepidatii ale cutiei atunci cand schimbati vitezele, mergeti la service si schimbati uleiul.

Alte aspecte care impun schimbarea uleiului sunt socurile produse la schimbarea vitezelor si prezenta impuritatilor in uleiul de transmisie.

Top Lac Auto Service ofera o gama variata de servicii, de la reparatii complexe si variate, la lucrari de mententanta care includ schimbarea uleiurilor si verificarea componentelor autovehiculelor.