Care sunt semnalele care iti transmit ca e nevoie sa duci masina la service

Vizitele la service, desi sunt, de cele mai multe ori, efectuate in cazuri extreme, cand urgentele sau termenele limita indica existenta unor probleme sau necesitatea unor verificari, ne pot ajuta sa prevenim incidentele neplacute.

Unele incidente pot fi cauzate de utilizarea masinii cand exista componente disfunctionale. Prioritatea inlocuirii sau remedierii acestora si riscurile implicate de disfunctionalitatea lor pot fi greu de stabilit pentru posesorii auto care nu cunosc rolul fiecarei componente si impactul lor asupra intregii functionari a masinii.

Pentru a preveni situatiile grave, se recomanda verificarea periodica a componentelor care necesita inlocuire si urmarirea anumitor semnale pe care masina le transmite in momentul in care anumite piese nu mai functioneaza in parametri normali.

O cantitate mare de fum in sistemul de evacuare, negru, albastru sau alb poate indica anumite probleme, fie la turbina, la injectoare, la sonda lambda sau la pompa de injectie.

Scurgerile de lichide de la uleiul de motor, antigel sau lichidul de frana si petele de sub masina pot denota probleme care trebuie investigate in service.

In cazul in care auziti zgomote care vin de sub masina sub forma unor scartaituri, suierat, huruituri sau in orice alta forma, nu ezitati sa mergeti la service pentru o investigare a cauzelor.

De asemenea, daca observati modificari de orice tip in modul de functionare a masinii, este bine sa faceti o verificare in service. Un consum mai mare de combustibil, intreruperile la nivelul motorului, zgomotele neobisnuite in momentul schimbarii treptelor de viteza sunt doar cateva dintre semnalele ca masina nu functioneaza in parametrii normali si pot prevesti potentiale defectiuni viitoare costisitoare.

Top Lac Auto Service ofera o gama larga de servicii care include, atat verificari detaliate, cat si revizii periodice pentru prevenirea avariilor si mentinerea sigurantei conducatorilor auto.